MPKL:N LIITTOKOKOUS PALKITSEMISET 23.4.2016

VUODEN INTERNETSIVUT 2016

Autojoukkojen Helsingin Kilta ry

• selkeät ja helposti käytettävät sivut
  • olennaiset asiat löytyvät jo etusivulta
  • etusivun mielenkiintoa lisää esittelyvalokuvan vaihtuminen
  • päivitykset ajan tasalla – sivuista pidetään huolta

KUNNIAMAININNAT LEHTIARTIKKELEISTA 2015:

Lehden nimi: TULIKOMENTOJA

• Naisena tuliasemalinjalla, vänrikki Iiris Kaappola
  • hyvä kuvaus varusmieskoulutuksesta naisen näkökulmasta

Lehden nimi: PILVENVEIKKO

• Sotilaslentäjän fyysinen kuormittuminen, kunto ja työperäiset terveyshaitat, Harri Rintala
  • hyvää yleistietoa sotilaslentäjien ammatin kuormittavuudesta

Lehden nimi: HAKKU

Pohjan Pioneerikilta rakensi kaksi kenttäsiltaa Rajavartiostolle, Seppo Suhonen

• hienoa ja hyödyllistä toimintaa
  • mainio näyte viranomaisten ja vapaaehtoisen maanpuolustustoiminnan merkittävästä ja yhteiskuntaa hyödyttävästä yhteistyöstä

Lehden nimi: PORILAINEN

• Keräilyä ja kierrätystä sisarilloissa, Seija Heiska
  • vihreät sisaret tekevät tärkeää työtä varusmiesten hyväksi. On hyvä huomata ja huomioida se

VUODEN KILTALEHTI 2015 ERITYISKUNNIAMAININTA

Hakku, Pioneeriaselajin Liitto ry

• laadukkaasti tehty ja taitettu lehti
  • monipuolisia artikkeleita
  • hieno tietopaketti jäsenille, jonka mielellään lukee myös toisen aselajin edustaja

VUODEN KILTALEHTI 2015

Pilvenveikko

• lehti parantuu vuosi vuodelta
  • tuhti lukupaketti täynnä ilmailuasiaa
  • kantaa ottavia artikkeleita
  • killat ja niiden toiminta hyvin esillä
  • mielenkiintoisia artikkeleita Suomen ilmailuhistoriasta

VUODEN KILTA –KILPAILU 2016

1. KUNNIAMAININTA: SOTILASPOLIISIESKADROONA LAHDEN KILTA RY
  • pistemäärä 22,0
  • toiseksi eniten kouluttajia killan jäsenistössä
  • useita koulutustilaisuuksia jäsenistölle, runsaasti jäsenistölle järjestettyä muuta toimintaa
  1. KUNNIAMAININTA: POHJAN PIONEERIKILTA RY
  • pistemäärä 26,0
  • killassa runsaasti pioneerialan kouluttajia
  • runsaasti myös muita kuin koulutustilaisuuksia

VUODEN KILTA 2016:   VAASAN SOTILASPOLIISIKILTA RY

• pistemäärä 37,0
  • kouluttajien suhde jäsenmäärään ylivoimaisesti suurin
  • runsaasti koulutustilaisuuksia

VUODEN KILTALAINEN 2016:

JANNE KALINAINEN, Pohjan Pioneerikilta ry

• Toiminut  Pohjan Pioneerikilta ry:n hallituksessa, osallistunut aktiivisesti killan toimintaan ja toiminnan kehittämiseen vuonna 2015.
  • Erityisesti hän on ollut mukana koulutustustoiminnan kehittämisessä ja kouluttajana sotilaallisia valmiuksia palvelevassa koulutuksessa sekä monipuolisessa varautumiskoulutuksessa.
  • Ollut mukana toteuttamassa veteraanikeräyksiä kaksi eri kertaa Oulun alueella ja osallistunut aktiivisesti veteraanien virkistysviikon hyväksi järjestettävän teatterinäytöksen lippujen myyntityöhön.
  • Pitänyt kiltainfon ja MPK:n koulutus-infon varusmiehille POHPIONP/KAIPR 2 kertaa (molemmille saapumiserille).
  • Toiminut kiltatoiminnan esittelijänä ja messuosaston rakentajana Pohjois-Suomen Erämessuilla maanpuolustusjärjestöjen osastolla toukokuussa.
  • Osallistunut viime syyskuussa viisipäiväiseen puolustusvoimien toteuttamaan (VEH) aselajikouluttajakoulutukseen Haminassa.
  • oulutustehtävissä hän on toiminut puolustusvoimien VEH-harjoituksissa toukokuussa (2 pv) Hiukka-harjoituksessa Oulussa ja  valtakunnallisella pioneeri- ja suojelujotoksella PORPR:ssa Säkylässä (2 pv).
  • Hankkinut noin puolet rastikouluttajista pioneeri- ja suojelujotokselle.
  • MPK:n järjestämissä koulutustapahtumissa hän on toiminut kouluttajana Maanpuolustusnaisten Liiton Virpijotoksella ensiapurastilla.
  • Toiminut kouluttajana ja toteuttajana Vaalassa järjestetyllä ensisammutus- ja hätä ensiapukurssilla
  • Toiminut killan perhepäivän toteuttajana ja alkusammutuskoulutuksen kouluttajana.
  • Toiminut Limingassa järjestetyllä sähköt poikki kurssilla toteuttajana ja kouluttajana.