Kuva: (c) VP Tikkanen

LISÄTIETOJA UUDESTA
HAKKUHARJOITUKSESTA
TULOSSA MYÖHEMMIN

Kutsu

Pioneeriaselajiliiton logo

Vuoden 2020 Pioneeri- ja Suojelujotos siirtyy vuodella!

Syynä siirrolle puolustusvoimien kaikkien harjoituksen peruuntuminen heinäkuun 2020 loppuun saakka.

VALTAKUNNALLINEN PIONEERI- JA SUOJELUJOTOS
Pioneeri- ja Suojelujotos KARHU 2021

Varsinais-Suomen Pioneerikilta ry sekä Satakunnan Pioneerikilta ry järjestävät perinteisen, vuosittain järjestettävän valtakunnallisen Pioneeriaselajin Liitto ry:n pääkoulutustapahtuman, Pioneeri- ja suojelujotoksen. Jotos on kilpailumuodossa toteutettava koulutustilaisuus. Jotos järjestetään 23. – 25.7.2021 Huovinrinteellä Säkylässä, Porin prikaatin (PORPR) Satakunnan Pioneeri- ja Viestipataljoonan tukemana.

Toivotamme tervetulleiksi kaikki reservin pioneerit, suojelumiehet ja muut reserviläiset kamppailemaan Pioneeri- ja Suojelujotos KARHU 2021 -jotoksen voitosta. Luvassa on haasteita, joiden avulla kerrataan jo opittua ja opitaan jotain uutta, niin aselajiosaamisen, kuin yleissotilaallisten tehtävien muodossa.

Partioiden (3-5 henkilöä) on ilmoittauduttava kirjallisesti 4.6.2021 mennessä kilpailuorganisaatiolle: arto.jokinen (ät) pp1.inet.fi

Ilmoittautumistiedoissa on oltava:

  1. Joukkueen nimi, yhdistävä tekijä, taustayhteisö, kurssi (vast), joukkueen yhteyshenkilö
  2. Kaikkien osalta täydellinen nimi: sukunimi, etunimet
  3. Syntymäaika
  4. Osoite
  5. Sotilasarvo ja aselaji
  6. Varusteiden koko (takki, housut, jalkineet ja kypärän koko S, M, L, XL)
  7. Mahdolliset ruoka-aineyliherkkyydet
  8. Matkapuhelinnumero ja sähköpostiosoite
  9. Noutotarve linja/juna asemalta, mistä, milloin
  10. Majoitus- /ruokailutarve 23.7.2021 saapuville kilpailijoille

Toimitsijoiksi kutsutaan tehtäviin halukkaita henkilöitä edellisvuosien tapaan. Toimitsijoiksi haluavien on ilmoittauduttava 4.6.2021 mennessä kirjallisesti em. osoitteeseen ilmoittamalla kohtien 2-10 mukaiset tiedot sekä oman erityisosaamisensa.

Tapahtuma järjestetään puolustusvoimien vapaaehtoisena harjoituksena.

PORPR Satakunnan Pioneeri- ja Viestipataljoonan tukee jotoksen järjestelyjä.

Toimitsijoiden tulee saapua paikalle pe 23.7.2021 klo 10.00 mennessä ja kilpailijoiden la 24.7.2021 klo 09.00 mennessä. Kilpailijat ja toimitsijat varustetaan tarpeen mukaan.

Vierailijoilla on mahdollisuus tulla tutustumaan jotoksen kulkuun myöhemmin ilmoitettavan aikataulun mukaan. Halukkaat voivat ilmoittautua samaan sähköpostiosoitteeseen, otsikolla ”vieraaksi”.

Jotokseen liittyviä lisätietoja saatte osoitteesta www.pioneerijotos.fi tai sähköpostitse allekirjoituksen osoitteesta.

Jotoksen johtaja Arto Jokinen Puhelin 050 384 2989
arto.jokinen (ät) pp1.inet.fi

Tapahtumasta

Pioneeri- ja suojelujotoksella tarkoitetaan koulutustapahtumaa, joka järjestetään jotoksen muodossa. Se on tarkoitettu kaikille pioneeriaselajissa palvelleille reserviläisille. Jotos toteutetaan partioittain ja rasteittain etenevänä koulutuksena, jossa partiot kilpailevat keskenään. Paremmuusjärjestys määräytyy rastitehtävien suorittamisen perusteella.

Tapahtuman yhteyteen voidaan järjestää myös muuta toimintaa, kuten uusien materiaalien ja kalustojen esittelyjä, jotka ovat avoimia kaikille reserviläisille.

Koulutustapahtuman tarkoituksena on kehittää reserviläisen taitoja sodanajan tehtävässään kannustamalla sotilastaitojen ylläpitoon, fyysisen kunnon vaalimiseen sekä tarjoamalla johtamiskokemuksia. Osallistujille on annettava mahdollisuus koetella taitojaan ja saada rakentavaa palautetta.

Jotos järjestetään vuosittain pääsääntöisesti Schmardenin päivän juhlallisuuksiin liittyen siten, että aselajin täysinä 5-vuotisjuhlapäivinä jotos järjestetään Juhlajotoksena. Jotoksia järjestäviä kiltoja tukevat: PohPionP/KaiPr, SatPionVP/PorPr, KymPionP/KarPr, PsPionK/PsPr ja MAASK.